SAUVIGNON BLANC ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Posted on Updated on

Με αφετηρία τη Γαλλία, η ποικιλία Sauvignon Blanc μία από τις γνωστότερες λευκές ποικιλίες διεθνώς, εξαπλώθηκε σε όλες τις αμπελουργικές χώρες του κόσμου. Ευνοείται από τα δροσερά κλίματα γι αυτό και εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο στην ηπειρωτική περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Ο πλούσιος φυτικός χαρακτήρας της ποικιλίας αναδεικνύεται ιδανικά σε ένα κρασί το οποίο διακρίνεται από μία έκρηξη αρωμάτων μύτης και στόματος.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Εφαρμογή προζυμωτικής εκχύλισης, για τον εμπλουτισμό σε αρωματικό δυναμικό και στην συνέχεια λευκή οινοποίηση.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Λαμπερή κρυστάλλινη όψη, λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Φίνο άρωμα, με κυρίαρχα τα αρώματα εσπεριδοειδών, αχλαδιού και βερίκοκου, και εξωτικών φρούτων, όπως μπανάνας και ανανά, που χαρακτηρίζουν την ποικιλία. Γεμάτο στόμα με εξαιρετική γευστική ισορροπία και μεγάλης διάρκειας επίγευση.
ΑΡΜΟΝΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ: Σερβίρεται στους 8 – 10 °C. Πιάτα ψαριών και οστρακοειδών, όπως σαλάτα μελιτζάνας με χταπόδι, φιλέτο τόνου με λαχανικά και λαδολέμονο, χτένια σοτέ. Μαγειρευτά φαγητά, όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί και πιάτα λαχανικών. Γλυκά κίτρινα τυριά, όπως γκούντα αλλά και κατσικίσιο.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ:
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ:
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ: Οινοποιείο Γουμένισσας
ΠΕΡΙΟΧΗ: Μακεδονία
ΤΥΠΟΣ: Λευκό, ξηρό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ: Μακεδονικός Τοπικός Οίνος
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Sauvignon Blanc

Σχολιάστε