Sauvignon Blanc Συμεωνίδη

Posted on Updated on

Χαρακτηριστικά: Αχυροπράσινο χρώμα με κρυστάλλινη διαύγεια. Πίνοντας αυτό το κρασί είναι σαν να τρως φρέσκα κομμάτια μπανάνας, ροδάκινου και λεμονιού.
Αμπελοτόπι: Οι αμπελώνες που επιλέχθηκαν είναι νοτιοανατολικού προσανατολισμού, κοντά στη θάλασσα και σε υψόμετρο έως 100 μέτρα.
Τρύγος: Τα πρωινά του τελευταίου 10ήμερου του Αυγούστου. Η απόδοση των αμπελώνων ήταν 600-900kgr/στρέμμα.
Οινοποίηση: Παραδοσιακή μέθοδος λευκής οινοποίησης σε χαμηλή σταθερή θερμοκρασία. Χρησιμοποιήθηκε μόνο ο πρόρογος των σταφυλιών. Σταθεροποιήθηκε στους –8°C για 15 μέρες.
Σερβίρεται: Στους 8°C.
Συνοδεύει τέλεια θαλασσινές σαλάτες, καραβίδες στη σχάρα, γαρίδες κλπ.

Σχολιάστε